1.03.2018 г.

Украйна с одобрена пътна карта за асоцииране с ЕС

Правителството и парламентът на Украйна одобриха пътната карта за изпълнението на Споразумението за асоцииране с Европейския съюз. 
Тя представлява пакет от 57 законопроекта, които през 2018 г. и 2019 г. трябва да бъдат разгледани от Върховната рада, съобщава официалният сайт на украинското правителство Урядовий портал.

Документът, който трябва да активизира процесите на евроинтеграцията в Украйна, беше представен от министър-председателя Володимир Гройсман и председателя на парламента Андрий Парубий с участието на председателя на Представителството на Европейската комисия в Украйна Хюг Мингарели, представители на парламентарните групи и членове на правителството.

Председателят на Върховната рада Андрий Парубий (в средата), от лявата му страна - министър-председателят на Украйна Володимир Гройсман, отдясно - посланикът на ЕС в Украйна
Хюг Мингарели
Володимир Гройсман подчерта важността на предстоящите промени в украинското законодателство и на привеждането му в съответствие с европейските правни норми. По думите му украинските власти са настроени за максимално бърза интеграция с ЕС. 

Изпълнението на Споразумението за асоцииране с Европейския съюз е в основата на програмата за реформи на министерския съвет. То ще премахне редица бариери пред търговията със стоки и услуги, достъпа до обществени поръчки, инвестициите и пазара на труда.


Няма коментари:

Публикуване на коментар